Een nieuw begin

9. okt, 2021

 

 Wij wensen u een goede kweek en veel jongen op stok 

 En een hele fijne vakantie 

 In augustus start het nieuwe seizoen  met een

BBQ 

Een tafelkeuring 

Een tafelkeuring

En niet te vergeten het 60 jarig bestaan van De Edele Zangers   

En nog veel meer  😎

 

TOT DAN 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuw begin 

Voor velen van ons is het tijd geweest van zorgen en verdriet maar ook van dankbaarheid dat nu na lange tijd alles weer een beetje normaal gaat zoals het was.  Al wordt het nooit meer het zelfde . Denkend aan de mensen die in oorlogs gebieden leven .Laten we hopen dat ook dat gauw voorbij gaat.

Nu het voorjaar is begonnen met mooi weer bloemen die gaan bloeien En de kweek die bij veel vogelliefhebbers in volle gang is .Volgens de berichten gaat het bij velen heel goed met al een mooi aantal vogels op stok.  Veel plezier met u kweek en we zien de vogels vast en zeker op de tentoonstelling in November

ik wens u een fijne zomer met veel mooi weer

 

Gaan we weer een leden vergadering  houden om gezellig weer bij praten elkaar over de kweek informeren ,en hoe gaan we de rest van het jaar in vullen met de vereniging En uitkijken naar vogel tentoonstellingen in het najaar 

Hou de de site gaten en geniet van u hobby

 

 

 

 

 

 Eind 2021

 

De Kerstdagen zijn voorbij   Geen witte kerst dit jaar .   Maar alles was dan ook anders dan we gewend waren. Met regels en voorzichtig zijn .  Er zijn ook enkele leden de corona gehad hebben en er nog steeds de gevolgen van hebben.  We hopen dat het steeds wat beter met hen zal gaan en wensen jullie beterschap.

We hopen dat we straks weer een leden vergadering kunnen houden ,om weer gezellig met elkaar te kunnen bij praten ,met een lekker bakje koffie en een drankje 

Lieve mensen geniet van de kleine dingen van u vogels die bij sommigen al weer aan het broeden zijn ,En maak er een mooi 2022 van.

Het Bestuur 

 

 

 Alle shows zijn grotendeels afgelast dit jaar . Zeer jammer maar gezondheid staat voorop   Hopelijk  is in 2022 weer meer mogelijk 

 En heeft iedereen een goede kweek ,daar kijken we allemaal naar uit.

 Houd u aan de regels en blijf gezond

 

Winnaars 

In Leerdam  hebben   Kees Heesbeen en Gerard van Veen mooie resultaten behaaldmet hun Harlekijn kanarie,s

Kees had de mooiste vogel van de show en meerdere kampioenen ook Gerard viel in de prijzen

Heren Gefeliciteerd met het mooie resutaat

 

 

 Bij vogelvereniging  DE NACHTEGAAL  in Rosmalen 

 Cees Vissers Kampioen geworden 

 Gefeliciteerd 🙂

 

 

Bij Vogelvereniging " DE GOUD VINK '  VUCHT

Werden   Gerrit v Geffen  4 x Kampioen

                Cees Vissers       2 x Kampioen 

                Gefeliciteerd 🙂

 

 

  Bij de Glosterdag Midden Nederland in Meteren

 Waar bijna duizend vogels tetoongesteld werden uit binnen en buitenland

 7 leden van De Edele Zangers uit zaldbommel  speelden mee 

 Dhr van Os      Had de  Beste vogel van de show en behaalde meerdere prijzen

 Dhr Hommersom     behaalde ook meerdere prijzen  

Allen Gefeliciteerd met de mooie resultaten

 

 

 Bij speciaalclub Gouldamadines in Elst zijn

Dhr  B Vermeer en Dhr J van Sonsbeek ook in de prijzen gevallen 

Jullie ook Gefeliciteerd

 

 

 

 

 

 

 Bij de Rayonshow Brabant/Zeeland  

Deze 1dags show werd gespeeld in Oosterhout

Zijn de volgende leden van De Edele Zangers  in de prijzen gevallen

Dhr C van Os 

Dhr G van Geffen

Dhr C Walraven 

Heren van Harte Gefeliciteerd met het door jullie behaalde resultaat 👍

 

 

 

 

8. okt, 2021

Eindelijk is het dan zo ver De show van 2021 gaat door. Vogels worden geselecteerd op kleur postuur enz enz. Dat ze er op de show goed te bewonderen zijn. 

We hopen u allen weer tezien en er een gezellige en vooral mooie show van te maken. Iedereen is druk met inschijvingen en hopen weer in de prijzen tevallen.

Ook bij andere verenigingen zijn de voorbereidingen in volle gang.

29. sep, 2021

We hebben weer iets om naar uit tekijken 🙂 De vogel tentoon stelling gaat door.

Wel volgens de laatst geldende regels en in week 46. De regels en tijden krijgen jullie tehoren,

Dus hou deze site in de gaten.

We kijken er naar uit!

5. jul, 2021

Beste Leden

We zijn weer een paar maanden verder maar er is niog niet veel veranderd ondanks dat de regels iets versoepelt zijn blijft iedereen voorzichtig.
Dat geld ook voor verenigingen en zekr voor vogelverenigingen.
De shows komen dichter bij maar de tijd dringt kan het wel of toch niet. Iedereen is wat terug houdend.
Velen hebben goede vogels gekweekt en kijken er naar uit om ze te showen.
Laten we hopen dat er toch iets gedaan kan wordenWe houden u op de hoogte .

Zo gauw er nieuws is laten we het weten

16. apr, 2021

Ik dacht laat ik ook eens aan het verzoek van Gerrit voldoen en proberen onder woorden te brengen hoe ik terugkijk op het afgelopen kweekseizoen 2020, en de verwachting voor 2021.

Helaas heeft corona het woord wat de meeste alleen kende van een drankje, op iedereen een behoorlijke stempel gedrukt. Wie kent er niet in zijn directe of indirecte omgeving mensen die door dit virus zijn getroffen met de ergste vorm die we kunnen krijgen. Ook in mijn gezin zijn we met meerdere gezinsleden getroffen door dit virus en ik kan u verzekeren het was pittig.

Heeft corona ook alleen genomen? Ja en nee. Het heeft mij ook een bepaalde vorm van gedwongen rust gegeven. Door niet voor allerlei verenigingen te moeten opdraven en meer avonden zelfs dagen thuis te moeten zijn dan ik ooit had gehad. Voor de kweek van 2020 heeft dit voor mijn een jaar opgeleverd wat ik nog nooit had meegemaakt. Zoals vele van onze leden weten kweek ik in een vrij ruime buitenren die ruim beplant is met planten die een mooi geheel aan de ren geven maar ook voor mijn vogels belangrijk zijn om in te bouwen en bepaalde insecten aantrekken die een welkome aanvulling zijn voor mijn insectenetende vogels. Door meer tijd te hebben om je vogels te observeren en te voeren heb ik dit jaar ruim 50 jonge vogels mogen ringen. Dit waren o.a. Japanse nachtegalen, Groene Kardinalen, Zanglijsters in bruin en wildkleur, Grijskaplijsters, Roul roul’s, Pagodespreeuwen en nog wat Bronsvleugelduif en Groenvleugelduiven. Is dit mooie resultaat alle te danken aan het observeren van de vogels, nee natuurlijk niet het mooie weer heeft hier ook aan bijgedragen en natuurlijk een andere manier van voer aanbieden.

Ik kan je verzekeren in één ruime ren waar zoveel vogels inzitten is het een kunst om voor iedereen iets te kunnen aanbieden. Door meerdere keren per dag (4 tot 6 keer) te voeren kun je het redelijk doseren. Vaak heb ik ook nog gevoerd voordat ik naar bed ging en het al donker was. Dit heeft het voordeel zodra het licht is de vogels gelijk kunnen beginnen met het voeren van de jonge. Ook ben ik een groot voorstander om het levend voedsel in de natuur te zoeken te denken aan wormen, slakken, rupsen en groene luizen. Ook de zaden uit de natuur voer ik in ruime maten. Al met al een hoop werk maar het resultaat was er. De pagodespreeuwen is wel een heel apart verhaal. Toen ik op de vogelmarkt in Zwolle was zag ik een koppel zitten mooie vogels en al vlug waren de verkoper en ik het eens en de vogels in de loper gedaan. Dit was in februari, de vogels eerst in een kleine ren gedaan om te wennen was het belangrijkste. Toen het in april mooi weer werd heb ik de vogels verplaatst naar de grote ren.

Op dat moment heb ik voor het eerste de ringen bekeken en wat bleek. De man was van 2002 dus 18 jaar oud, dus op hoop van zegen alles de grote ren in en hopen op resultaat van dit koppel. In 3 rondes heeft dit koppel 15 eieren gehad en 15 keer bevrucht waarvan 5 jonge door de rui gekomen. En de oude man voerde zijn best mee. Is een oude vogel dan altijd afgeschreven??          

Toen ik onze voorzitter een keer tegen kwam vertelde ik hem dit jaar (2020) kan ik wat mooie soorten vogels op onze show inbrengen. Helaas was dit ook niet mogelijk en heb ik van veel vogels weer afscheid genomen en hopelijk bij goede andere kwekers kunnen onderbrengen.

Wat zijn de verwachtingen voor 2021.

Voor diverse leden van onze vereniging zijn al aan de laatste ronde bezig of zijn al gestopt. Terwijl ik nu naar buiten kijk en de sneeuw massaal uit de lucht zie vallen met stevig wind erbij heb ik toch al de eerste nestjes liggen de Japanse Nachtegaal zit op eieren en de zanglijster heeft zijn nest klaar, en de Bronsvleugelduif zit tegen het uitkomen aan. Ook heb ik dit jaar 2 nieuwe soorten vogels aangeschaft en hoop dit jaar jullie hiervan jonge vogels op de show te kunnen gaan tonen.

De hoop om dit seizoen hetzelfde te kweken is een droom maar van alle soorten 1 of meerdere jongen op stok te krijgen zou al super zijn.

Ik wens iedereen een gezonde tijd tegemoet met mooie kweek resultaten en hopelijk dat we dit jaar weer onze resultaten op de show kunnen laten zien. Zijn er leden die een keer langs willen komen als de tijd het weer toestaat of vragen hebben over de kweek van mijn vogels die zijn altijd welkom. We moeten het samen doen in het belang van onze hobby, en niet leden laten afhaken door teleurstelling omdat de kweek niet lukt door belangrijke informatie achter te houden.

Hierbij heb ik wat foto’s geplaatst van mijn vogels, ren en voedsel. Deze vind je onder dit bericht in de sladeshow.

O ja en mocht je je vervelen kijk dat eens op de site https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente hier kun je vele soorten vogels bekijken die misschien ook wel bij jou om het huis vliegen. Ik wens je veel kijkplezier

Met groeten

Henrie van der Kaaij    

0626967356