Rustig bij vogelvereniging “De Edele Zangers”

 

Zo gauw er mededelingen zijn laten we het weten via deze site of per mail 

Fijne zomerdagen en blijf voorzichtig  👍

 

 

 

 

 

 

 

Toch leeft het bij vogelvereniging De Edele Zangers, want ondanks dat de vergaderingen en bijeenkomsten vanwege het Covid 19 niet doorgaan zijn de leden al volop met de nieuwe kweek begonnen.

En kunnen we melden dat er al diverse leden wat jonge vogels geringd en op stok hebben.

Juist in deze tijd waarin wij gedwongen thuis zitten en niet bij elk kaar op bezoek kunnen/mogen, is het o zo belangrijk dat wij een hobby hebben waarin wij rust vinden en waar wij veel tijd in door kunnen brengen.

Vogels houden is een levende hobby en dat wil ook zeggen dat wij elke dag daar tijd in moeten steken, vogels vragen iedere dag aandacht en verzorging en dat maakt het juist zo mooi.

Ieder voorjaar is het genieten als in de natuur de vogels gaan nestelen, eitjes leggen, broeden en als er dan jongen zijn af en aanvliegen om hun kroost te voeden.

Ieder voorjaar zien onze leden dit stukje natuur in hun kooi voorbij komen en elke keer is het weer genieten als we zien hoe de jongen opgroeien.

Als dan de kweekperiode er op zit dan moet er worden geselecteerd, wat houden we aan en wat is geschikt voor de Onderlinge tentoonstelling en voor het district en of voor de Nederlandse kampioenschappen, en voor de enkeling die het stapje durven te wagen de Wereld schow.

Velen onder u weten waarschijnlijk niet eens van het bestaan van onze vogelvereniging, toch zijn wij een actieve vereniging met een kleine tachtig leden die ieder jaar weer in staat zijn een vogelshow te organiseren met maar liefst 600 vogels in diverse soorten en prachtige kleuren wat zeker ook de moeite waard is een bezoek te brengen.

Onder voorbehoud kan ik melden dat deze show wordt georganiseerd in de maand november in week 46.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer willen weten over deze mooie hobby dan kunt contact opnemen met een van onze bestuursleden.

 

Heeft u  foto,s van u vogels en of wilt u een reactie of stukje schrijven over de kweek

Ze zijn dat te lezen op ons blog   Stuur u bericht naar  willemientromp@live.nl   

 

Klik ook eens op  ( rechts in bovenhoek )      LEUKE WEETJES  

De kweek is begonnen

Een leuke aantal foto,s van de kweek van een aantal van onze leden.

Een mooi nestje Glosters

Tentoonstellen 2019

foto impressie van de tentoonstellening 2019

Een blik op de show van 2019