Rustig bij vogelvereniging “De Edele Zangers”

Toch leeft het bij vogelvereniging De Edele Zangers, want ondanks dat de vergaderingen en bijeenkomsten vanwege het Covid 19 niet doorgaan zijn de leden al volop met de nieuwe kweek begonnen.

En kunnen we melden dat er al diverse leden wat jonge vogels geringd en op stok hebben.

Juist in deze tijd waarin wij gedwongen thuis zitten en niet bij elk kaar op bezoek kunnen/mogen, is het o zo belangrijk dat wij een hobby hebben waarin wij rust vinden en waar wij veel tijd in door kunnen brengen.

Vogels houden is een levende hobby en dat wil ook zeggen dat wij elke dag daar tijd in moeten steken, vogels vragen iedere dag aandacht en verzorging en dat maakt het juist zo mooi.

Ieder voorjaar is het genieten als in de natuur de vogels gaan nestelen, eitjes leggen, broeden en als er dan jongen zijn af en aanvliegen om hun kroost te voeden.

Ieder voorjaar zien onze leden dit stukje natuur in hun kooi voorbij komen en elke keer is het weer genieten als we zien hoe de jongen opgroeien.

Als dan de kweekperiode er op zit dan moet er worden geselecteerd, wat houden we aan en wat is geschikt voor de Onderlinge tentoonstelling en voor het district en of voor de Nederlandse kampioenschappen, en voor de enkeling die het stapje durven te wagen de Wereld schow.

Velen onder u weten waarschijnlijk niet eens van het bestaan van onze vogelvereniging, toch zijn wij een actieve vereniging met een kleine tachtig leden die ieder jaar weer in staat zijn een vogelshow te organiseren met maar liefst 600 vogels in diverse soorten en prachtige kleuren wat zeker ook de moeite waard is een bezoek te brengen.

Onder voorbehoud kan ik melden dat deze show wordt georganiseerd in de maand november in week 46.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer willen weten over deze mooie hobby dan kunt contact opnemen met een van onze bestuursleden of neem een kijkje op onze site www.deedelezangers.nl

21. jan, 2021

Zo kom je leuke dingen tegen

Wie wat bewaard heeft wat Als je gaat verhuizen kom je nog leuke dingen tegen die je toch even wilt delen met de leden.
Dank je wel Gerrit Endeveld

Een blik op de show van 2019

Met verslagenheid geven wij kennis van het overlijden van Gerrie van Rumpt van Kesteren .Gerrie was een zeer betrokken lid van onze vereniging.
Wij wensen Jan en verdere familie veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.

Gerrie we zullen je missen

Vogelvereniging De Edele Zangers